CIRCUIT TRAINING

CIRCUIT TRAINING

800 - 1000 kcal burned
60

minutes

Level: Very hard
Limit of participants
15
Trainers:

Circuittraining

Wil je een keer een training doen die wel effect heeft!? Ga dan circuittraining doen.

Circuittraining is een geweldige training voor mensen die het moeilijk vinden om zich te motiveren om in de sportschool in hun eentje op saaie machine te trainen. In plaats van die saaie ingewikkelde machines gebruik je simpele tools en je eigen lichaam om snel in topvorm te komen, af te vallen en sterker te worden.

Hoe effectief is circuittraining

Bij een circuittraining loop je van oefening naar oefening, in een circuit vorm. Door de korte rust periodes is de training heel effectief. We houden je hartslag hoog zodat je de hele les in vetverbrandingsmodus blijft.

Bij een circuittraining wordt een fullbodyschema doorlopen, waarbij je meerdere oefeningen voor het hele lichaam achter elkaar uitvoert. Daarnaast werk je aan je conditie, omdat je aan het einde van elke oefening maar heel kort rust krijgt. Circuittraining heeft dus als doel om de kracht en het uithoudingsvermogen te vergroten. Dit is ideaal voor mensen die willen afvallen, maar ook voor degene die in spiermassa aan willen komen en zich fit willen voelen.

Het hoge tempo en de vele herhalingen zorgen ervoor dat je efficiënt traint zodat je hartslag hoger blijft dan bij andere krachtvormen.

Wat voor tools gebruik je bij een circuittraining

Tijdens de circuittraining gebruik je onder andere de volgende tools:

Kettlebells, TRX Suspension, TRX RIP, Battle ropes, heavy bag, pivot barbell. Slamball, Squats, pus ups, pull ups, burpies, enzovoorts.

Circuittraining effectief en simpel

Wij gebruiken simpele oefeningen en technieken ten eerste omdat deze zeer effectief zijn en ten tweede omdat ingewikkelde /advanced bewegingen moeilijk uit te voeren zijn als je vermoeit raakt en je dan meer kans hebt op blessures hebt.

Bij ons hoef je dus niet op een bosuball te balanceren terwijl je twee kettlebells aan je oorlellen hebt hangen. Daarnaast gebruiken wij geen  technieken die eigenlijk thuis horen bij de olympische spelen (the clean and jerk etc). Heel knap als je het kan, maar echt niet nodig om fit te worden en niet perse geschikt voor grotere groepen.

Wij bieden Kortom een hele leuke en zeer effectieve training.